Highlander

Färg:

Smörkola i tvålkoppar

Karaktär:

Gyllenljus

Klarhet: 5
Lukt:

Hästspark för flimmerhåren eller rakvatten för riktigt stora män. Unken säckväv i en låda från en gammal jordkällare. Fuktig stingslighet i en avgasfylld vägtunnel. Honungssötma klibbar på glasväggarna.

Smak:

Väldigt mycket rök. Den här är redan släckt (med Henke). En uppeldad gammal tjärad brygga som brunnit tillsammans med ett par hederliga trälaggar. Hårboll av fårull kan skönjas, liksom en Lapsang Souchong-tepåse doppad och släpad i en hög med aska.

Tilltugg:

Haggis

Vegetariskt alternativ:

Surkål med grädde och ett paket Milda efter tycke och smak.

Slogan:

Du kan inte komma högre

Speciell info:

"Cool and smookey". Whiskymaltöl är inte särskilt gammalt, utan kom på tidigt 1980-tal. De riktiga kännarna hävdar att man till och med ska ha en isbit i. Skotsk whiskymalt. Man använder samma typ av torvrökt malt som i whisky, vilket ger en lätt rökig doft och smak. Underjäst öl från Frankfurt.

Övrigt:

En del av panelen hade stora förväntningar. "Kan bli en höjdare", sa Stefan. Hahaha! Man känner sig lite lurad: ett TYSKT hajländerwhiskyöl! Usch. Herkules på TV3 har stått modell på etiketten. En tysk "jag-vill-bli-bättre"-öl.
Följande viktklasser på panelen:
Alle: 184 cm, 80 kg
Henke: 177 cm, 76 kg
Johan: 183 cm, 66 kg
Stefan: 184 cm, 78 kg
Staff: 180 cm, 78 kg
Per: 194 cm, 94 kg

Flaska:

Egen, mörk och djupsinnig. Spiraleffekt i botten, vilket främjar ruset om man kommer sent till partyt. Greppvänlig.

Etikett:

Vid första anblicken bra, men vid en skärskådan billig airbrush. Vad gör enhörningen på flaggan? Halsetiketten mycket bra och föredömlig. Huvudetiketten borde skäras till efter guldkanten, men annars god färgskala.

Kapsyl:

Mycket bra layout, men datatrycket är för grovt och plottrigt.

Systebolagets omdöme:

Gyllengul färg. Stor, rökig, maltig och sädig doft. Medelstor beska. Rökigt, maltigt, smakrikt öl med balanserad efterbeska.

Miljö:

I nedervåningen till en ensligt belägen men välsorterad rökig pub bland solkiga gäster på skotska landsbygden, och vars värdshusnamn torde vara "Fyllesvinet".

Pris: 13.50 kr
Förväntningsindex: 8
Index: 4
Skumma: 3
Temperatur: 10.5
Betyg: 5